Witam , Proporcje dobieraj wg wagi nie procent . Ma początek 2g białka , 1g tłuszczy i reszta węgli . Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok [...]
Nie musisz jesc 6 razy dziennie . Ilość posiłków jest obojętna . Najważniejsze jest utrzymywanie właściwego bilansu kalorycznego oraz rozkładu makroskladnikow . Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego [...]
Dieta kiepska . Białka za dużo . Zacznij od nowa Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal [...]
Nie ma. Litości.:-) To nie apteka. Jeden ryż będzie miał 68 g ww, drugi 70. Jedno jabłko będzie miało więcej cukrów od drugiego, jedno masło 82 % tłuszczu, drugie 83,5 (tak, wierzę w producentów). Ok dziękuję. Mam jeszcze pytanie. Czy jeżeli wliczam tylko pełnowartościowe źrodła to jest ok? NIe wliczam wszystkiego do kalkulatora, tylko zrobiłam [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal Proporcje makro : 2g białka ,1-1,5 tłuszczy i reszta [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
Oliwa i orzechy to jedne z wielu źródeł białka.. no nie byłbym sobą.... :-P %-) tutaj masz przydatne linki http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
na start od razu widać, że kalorii to za mało, grubo przesadziłeś :-) policz swoje zapotrzebowanie wg tego wzoru http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. później odejmij 200-300kcal i ułóż jeszcze raz pod swoje zapotrzebowanie korzystając z linków poniżej przyjmij 2g białka na 1kg masy ciała, min. 1g tłuszczu na 1kg [...]
tutaj masz wzór na zapotrzebowanie https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_BF-t276436.html ucinasz 200-300kcal i ustalasz makro, 2g białka na kg masy ciała, 1-1,5g tłuszczu na kg masy ciała i reszta z węglowodanów produkty na jakich powinieneś bazować znajdziesz tutaj [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
makroskładniki się zgfadzają i wyglądaja ok, ale białka za dużo, jednak patrząc na ogół diety no to niestety leży wszystko, nie jest to w ogóle zdrowa dieta, zero warzyw, pomijając posiłki 5 i 7 to reszta tragedia http://www.sfd.pl/temat367367 - Podstawy układania diety http://www.sfd.pl/temat821284 - Podstawy układania diety cz.2 a tu produkty [...]
przyjmij 2g białka i 1-1,5g tłuszczu na kg masy ciała a reszta z węgli http://www.sfd.pl/temat367367 - Podstawy układania diety http://www.sfd.pl/temat821284 - Podstawy układania diety cz.2 http://www.sfd.pl/temat523670 - Podstawy układania diety (nakierowywanie), start strona 2 http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
zapotrzebowanie licz wg tego https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne__jak_je_wyliczy%C4%87-t276436.html odejmujesz od tego 200-300kcal na początek i dzielisz nie na % tylko przyjmujesz 2g białka i 1-1,5g tłuszczy na kg masy ciała a reszta z węgli poczytaj to http://www.sfd.pl/temat367367 - Podstawy układania diety [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - [...]
Nie ma niestety określonych, czy zalecanych proporcji źródeł białka pochodzenia zwierzęcego do białka pochodzenia roślinnego w naszych dietach. Znając jednak podstawy diety zbilansowanej, łatwo jest zauważyć, że jak byśmy tej diety nie układali (według ogólnych zasad), to zawsze wyjdą nam podobne ilości wspomnianych rodzajów białek. Wynika to z [...]
Kalorii masz za mało , zacznij od początku Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w [...]
Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego , to jest najlepszy sposób na wyliczenie zapotrzebowania http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - [...]
Proponuje zacząć od początku Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego wg wskazówek : http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, Przyjmujesz 2 g białka , 1 g tluszczy i reszta z węgli [...]